mandag 28. november 2011

Ukens tilbud: To flergrenede julestjerner for en hundrelapp!

Første lyset i adventsstaken er tent, og denne uken er det selvfølgelig julestjerna som er vårt utvalgte ukens tilbud.

Nå får du to flergrenede julestjerner til kun 100,-


Litt om den røde juleblomsten
Julestjerne heter Euphorbia pulcherrima på latin, og pulcherrima betyr meget søt. Et opplagtnavn, for med sine flotte farger og markante stjerneform, er julestjernen ganske yndig.
Julestjernen er levende julepynt, som simpelthen hører juletiden til, og som har blitt et symbol på selve julen.

Julestjernen som presang
Julestjernen passer ypperlig som gave, og utvalget av sorter og farger gjør at du kan finne julestjerner og dekor som passer spesielt godt til mottakerens stil og farger. Hva med rød stjerne med mose og kongledekor, eller hvit stjerne i gulldekorert potteskjuler og glitterkuler? Julestjernen kan også benyttes som snitt,
og kan kombineres med andre typer avskårne blomster i en flott julebukett.

Stell av julestjerner
Som alt levende materiale, må også julestjerner gis litt ekstra oppmerksomhet.

Julestjerner vil helst ha helt normal stuetemperatur.
Plantene tåler å tørke opp mellom hver gang du vanner, men de må ikke tørke ut.
Julestjerner krever ikke ekstra tilførsel av gjødsel.
Unngå plassering på trekkfull plass.
Julestjerner er ømfintlig for kulde, og må aldri utsettes for frost.
Be om tilstrekkelig innpakning når du kjøper julestjerner. Dette får du
selvfølgelig hos Floriss.

Julestjerna er ikke giftig
I følge Giftinformasjonen er ikke julestjerna giftig. Julestjernas plantesafter kan være noe irriterende. Likevel er det ingen symptomer om man bare smaker på et blad av planten. Heller ikke for små barn er planten noe farlig. Hvis et lite barn spiser flere blader, blir det ikke verre enn oppkast og diaré, ifølge Giftinformasjonen.

For allergikere
Det er de gulgrønne knoppene i julestjerna som egentlig er selve blomsten i julestjerna. Allergikere som reagerer på julestjerner kan knipe av disse knoppene, og kan da leve godt med julestjerner i vinduskarmen.

God advent til alle dere, fra oss i Floriss!

tirsdag 15. november 2011

Ukens tilbud: Vi venter på jul med amaryllisløk


Ukens tilbud er tre amaryllis i potte, til 100,- Kjøp nå, så har du rød blomsterbonanza i stua til jul.

Blomsten heter egentlig Hippeastrum, som betyr stor stjerne. Noen kaller den kanskje Ridderstjerne? Den ekte Amaryllis (Amaryllis belladonna) har mye mindre klokker i forhold.

Stell
Vann forsiktig med temperert vann til blomsterstenglene er blitt høye. Da kan du øke vannmengden. Unngå å vanne rett på løken, det er røttene som skal ha vann. Hold jorden jevnt fuktig, men ikke søkkvåt eller knusktørr.

Snu potten med jevne mellomrom slik at stengelen ikke vokser skjevt. Støtt gjerne opp med en blomsterpinne om amaryllisen blir veldig høy eller har mange blomster. Gi gjerne litt flytende næring annenhver uke under blomstring.

Amaryllis liker seg i temperaturer på 17-25 grader om dagen, og helst en del kjøligere på natten. Når blomstringen starter, kan du godt sette den kjøligere på dagtid om det er mulig. Den skal ha mye lys, men unngå direkte sol når den er i blomst.

Floriss har selvsagt også mye annet flott til jul, kom innom og kikk. Floriss Svelvik og Floriss Solsiden har lagt ut album fra julebutikkene sine.